Uczniowie zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz  2 i 3 kwietnia  2014r.  wzięli udział w konkursie gastronomicznym.

Regulamin  oraz zadania konkursowe przygotowały Panie Teresa Nowicka i Bogusława Radłowska. Pani dyrektor Joanna Kowalska była przewodniczącą jury.

We wtorek  zadaniem do wykonania dla uczniów  klas  specjalnych  były potrawy z jaj. Pierwsze miejsce zajęła Paulina Kieliś,  drugie – Justyna Machalska, trzecie – Sławomir Pszonka, czwarte – Patryk Krążała.

W środę  w szranki konkursowe przystąpili uczniowie z Zespołu Szkół Agrotechnicznych. Tematem przewodnim były dania wegetariańskie.  Pierwsze miejsce zajął  Karol Jurek ,  drugie – Marta Karwowska i Konrad Rolf ,  trzecie – Łukasz Wiśniewski.

Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe.  Gratulujemy.

Bogusława Radłowska