Uczniowie zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz 2 i 3 kwietnia 2014r. wzięli udział w konkursie gastronomicznym.
Regulamin oraz zadania konkursowe przygotowały Panie Teresa Nowicka i Bogusława Radłowska. Pani dyrektor Joanna Kowalska była przewodniczącą jury.
We wtorek zadaniem do wykonania dla uczniów klas specjalnych były potrawy z jaj. Pierwsze miejsce zajęła Paulina Kieliś, drugie – Justyna Machalska, trzecie – Sławomir Pszonka, czwarte – Patryk Krążała.
W środę w szranki konkursowe przystąpili uczniowie z Zespołu Szkół Agrotechnicznych. Tematem przewodnim były dania wegetariańskie. Pierwsze miejsce zajął Karol Jurek , drugie – Marta Karwowska i Konrad Rolf , trzecie – Łukasz Wiśniewski.
Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe. Gratulujemy.