9 grudnia 2021 roku w Katedrze Gastronomii odbył się konkurs kulinarny pt.? Festiwal pizzy?, w którym brali udział uczniowie III klasy szkoły branżowej ZST-G w Mińsku Mazowieckim. Celem konkursu było pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów zawodem kucharza oraz pogłębieniem wiedzy na temat kuchni innych narodów.

Zadaniem konkursowym było przygotowanie receptury na pizzę według własnego pomysłu, a następnie przy zachowaniu poprawności procesów technologicznych wykonanie i estetyczne jej zaprezentowanie.

Uczniowie z wielkim entuzjazmem przystąpili do konkursu, zgłębiali wiedzę na temat najbardziej popularnego dania kuchni włoskiej. Włożyli dużo starań w zgromadzenie odpowiednich surowców.

Konkurs odbył się w atmosferze przyjaznego współzawodnictwa. Zwycięzcy zostali wyłonieni na podstawie zebranych punktów.

Dziękujemy uczniom za zaangażowanie, za trud włożony w pracę, a zwycięzcom bardzo serdecznie gratulujemy.

Katarzyna Saramak