Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Nawet tak pospolite warzywo, jak burak – ma swoje święto. Przypada ono na 24 listopada.
To jedno z najbardziej „polskich” warzyw, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Mimo iż jest niepozorny i mało doceniany, to właśnie burak jest jednym z najzdrowszych warzyw.

Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu składników mineralnych, jest niskokaloryczny oraz reguluje gospodarkę wodną organizmu. Poza tym wpływa pozytywnie na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, wzmacnia naszą odporność, przyspiesza gojenie ran czy łagodzi objawy nadkwasoty żołądka.

W dniu dzisiejszym uczniowie z klasy IIIBS kucharz ZST-G przygotowali potrawy z burakiem w roli głównej: barszcz czerwony z uszkami, koktajl z burakiem i bananem, carpaccio z pieczonego buraka z serem feta i rukolą oraz ciasto buraczane.

Wszystko zostało pięknie podane i smakowało wybornie. Zachęcamy do zdrowego odżywiania. Smacznego!

Katarzyna Saramak